Hotell och hotell

Alla de utav er som har varit lite här och var i världen, vilket har medfört att ni säkerligen bott på ett eller annat hotell, vet hur standarden på dessa kan skilja sig åt, trots samma antal stjärnor, och så vidare. I denna artikel tänkte vi kika lite på varför det ser ut på detta sätt och även hur man ska gå tillväga för att hitta ett boende som passar både förväntningar och plånbok.

Antalet stjärnor

Om man ska vara krass så betyder faktiskt inte antalet stjärnor på ett hotell så mycket som man tror när det kommer till att på ett rättvist sätt mäta hur bra det faktiskt är. Man ska vara medveten om att stjärnorna enbart är ett mått på vad hotellet erbjuder sina besökare, deras utbud som till exempel tillgången till badrock i alla rum, och inte ett mått sett till objektivitet. Sådant som utsikt etc. kan vara katastrofalt på ett femstjärnigt hotell utan att dra ner betyget, och ett trestjärnigt hotell kan mycket väl ligga i framkant på en rad punkter som är viktiga just för dig.

Det kan till exempel finnas mindre två- eller trestjärniga hotell som fungerar toppen, där personalen är jättetrevligt och servicen tipptopp, samtidigt som rummen utrustats med smarta lösningar som även får små rum att kännas rymliga. Det kan som ett tydligt exempel handla om platsbesparande uppfällbara väggsängar, likt det som det svenska hotellinteriörs-företaget PMI bland annat gjort sig kända för. Med lösningar i liknande stil utraderas lätt många problem som annars rör boendeytan, något som många mindre hotell verkligen sett till att integrera. Chansen är även större att dessa mindre hotell är mera intressant belägna, möjligtvis mitt inne i ett mysigt och genuint bostadsområde, något som de femstjärniga och jättelika megakomplexen egentligen inte kan mäta sig med.

För den som vill bo fint men billigt

Ett bra tips vi har för att få ut så mycket som möjligt ur av varje krona när det kommer till boendet under din semester är Secret Escapes, som erbjuder förmånliga priser på lyxhotell världen över, eftersom även dessa hotell går med förlust de gånger deras rum står tomma. Enligt dem själva kan du genom att bli medlem tjäna upp till 70% på boendet och därigenom tillåts även vi med normal storlek på plånboken uppleva lite välförtjänt lyx och flärd i större utsträckning än vanligt.

Ett annat pengabesparande tips för er som gillar att semestra i våran svenska fjällvärld, men ändå bo bra när ni väl avklarat dagens aktiviteter är att hyra privat. På Blocket och liknande sajter finns det massor av människor som hyr ut hus, stugor och lägenheter till förmånliga priser. Tänk på att chansen finns att du kan råka ut för bluffmakare, så gör gärna små kontroller som att se över så att det telefonnummer som angivits faktiskt går till den människa som lagt ut annonsen och Google sedan och se så att personen faktiskt existerar. Det gäller helt enkelt att försöka bilda sig en uppfattning om uthyraren verkar genuin eller inte och här brukar magkänslan räcka gott.

 

Planera semestern i tid

För att lyckas få ditt drömboende och särskilt om du ska resa med din familj så se till att vara ute i tid. De bästa alternativen blir givetvis uppbokade först. Vill ni inte vara alltför styrda till en resrutt under semestern så kanske husbil eller husvagn är ett bättre alternativ för er. Då kan man styra kosan dit man vill och ändra inriktning efter vägen beroende på allas önskemål och vilket väder som råder. Kanske vill man kombinera med någon natt på hotell efter vägen och lämna sin vagn på en camping mitt på hållet för att göra några dagars utflykt under semestern. Kombinera med lite av det bästa från båda världar, några dagar i husvagn med självhushåll och en tripp till storstaden där man bor på hotell, blir serverad mat och får känna sig lite bortskämd ytterligare några dagar innan man åker tillbaka till havscampingen eller sjön i skogen.