Tips för billigare resor

Att resa är för många det bästa sättet att spendera tiden på semestern. Men ju större drömmer man har om utlandsresor desto dyrare kan det ju också bli. Här har vi samlat några tips som kan leda en till en något billigare resa.

Jämföra alternativ

Man ska aldrig nöja sig med första bästa pris när man är ute efter en flygbiljett. Genom att använda sig av en bra jämförelsesajt kommer man kunna se många olika priser och kan göra ett mer informerat val därefter.

Res utanför högsäsongerna

Många resmål har perioder då turister formligen flockas till dem. Under denna tid kommer inte bara själva resan utan även boendet och de mesta man kan spendera pengar på plats bli dyrare. Under tider som skollov och storhelger kan man alltid se ökade priser. Se dock till att förhållandena som vädret inte är allt för otrevligt för de aktiviteter som är planerade. Det är ju en sak att resa billigare. Men om man inte får den upplevelsen man planerat för kan ju nöjet med resan försvinna.

Välj inte trendmålen

Det finns alltid trender vad gäller resmål idag. Genom att hålla koll på vad som är populärt just nu kan man se till välja andra intressanta resmål och spara in en slant. Och gör man detta i kombination med tipset ovan kommer man kunna spara ännu mer. Detta öppnar också upp för möjligheten med mer exotiska resmål och nya spännande äventyr.

Res bort från soliga Sverige

Precis som med de båda ovanstående tipsen handlar detta om tillgång och efterfrågan. Vid hög efterfrågan stiger alltid priserna, och kan man då välja tider när efterfrågan inte är lika hög blir priserna så klart lägre. Detta kan faktiskt vara fallet då det är soligt och vackert väder hemma i Sverige. Under dessa tider är det inte lika många som vill fara utomlands, vilket betyder lägre priser för resor.