Uppleva västkusten

Sveriges västkust är fylld av fantastiska platser att besöka och kan bli en perfekt bilsemester. Här kommer några av de mest populära destinationerna och sevärdheter.

Göteborgs skärgård

Det finns väldigt mycket att se rent allmänt i Göteborgsområdet, men en av de områden som verkligen kan tala för västkusten skönhet är verkligen Göteborgs skärgård. Inte bara att det är vacker natur med mängder av friluftsliv, på sommaren hittar man även härliga badplatser direkt från klipporna.

Botaniska trädgården

Åker man sedan in i själva staden Göteborg får man verkligen inte missa ett besök i Botaniska trädgården. Oavsett väder och årstid lyckas denna alltid hållas vacker och är en fröjd att vandra igenom.

Bohus fästning

För att sedan uppleva lite historik under semester är Bohus fästning den perfekta platsen att besöka. Inte nog med att det är en underbar slottsmiljö och ger nästan en känsla av att besöka Skottland, denna plats har även en av de bästa utsikterna över Kungälv.

Nordens Ark

Vill man istället få en häftig djurupplevelse är Nordens Ark en väldigt passande destination. I denna djur park har man ett åttiotal hotade arter som man försöker rädda och bevara. Detta inkluderar hotade arter från både norra halvklotets tempererade zoner, exotiska vilda däggdjur och och nordiska lantraser.